Микрон Доцев

ПРОДУКТИТЕ НА Г-Н МИКРОН

Х
*Задължителни полета ЗАПАЗЕТЕ ЧАС

СТЪКЛОПОВДИГАЩИ МЕХАНИЗМИ

СТЪКЛОПОВДИГАЩИ МЕХАНИЗМИ

Г-Н МИКРОН ПРЕДЛАГА ВСИЧКИ ВИДОВЕ СТЪКЛОПОВДИГАЧИ ЗА АВТОМОБИЛИ И КАМИОНИ ЗА МАРКИТЕ: AUDI, MERCEDES, SUBARU, PORSCHE, RENAULT, HYUNDAI, JEEP, LAMBORGHINI.

ТЪРСЕНЕ НА ПРОДУКТИ

Търсене на продукти в каталога на г-н Микрон.

Г-Н МИКРОН ИЗГОТВЯ ВСЕКИ ПРОДУКТ ПО КРИТЕРИИ НА КЛИЕНТА И НЕ ПОДДЪРЖА НАЛИЧНОСТИ НА СКЛАД.
ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, А Г-Н МИКРОН ЩЕ СЕ СВЪРЖЕ С ВАС ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ И ЩЕ ИЗГОТВИ ПРОДУКТА.

В устройството на автомобила страничните стъкла представляват неизменна част. Извършването на функции като плавното им отваряне и затваряне или да застопорим стъклото в определено положение става възможно с помощта на части, наречени стъклоповдигачи или стъклоподемници – именно тяхната изправна дейност осигурява механичното или електронното регулиране на нивото на стъклото. „Микрон Доцев“ извършва ремонт на стъклоповдигачи на всички видове автомобили, независимо от вида на въпросната част.

Какво представляват стъклоповдигачите?

Стъклоповдигачите спадат към помощните и второстепенни автомобилни части, но без тях би било невъзможно да регулираме нивото на страничните стъкла. Именно това е и основната им функция – те се грижат за това вдигането и свалянето на стъклото да се извършва бавно и плавно, както и да го застопоряват в желаното от пътника или водача положение. Те отговарят пряко и за постигането на херметичност в превозното средство. Благодарение на тях е възможно пропускането на свеж въздух в купето, без да се налага вратите да се отварят – нещо, което е наистина опасно и крайно непрепоръчително при движение.

Какви видове стъклоповдигачи има?

Макар и функцията им да звучи доста едностранна, това никак не означава, че съществува един вид стъклоподемник, който откриваме при всички автомобили.

По отношение на мястото, където е инсталирана частта в колата, познаваме леви и десни, предни и задни, според съответната врата, в които е монтиран механизмът.

От гледна точка на задвижването на стъклата, основно познаваме два вида стъклоповдигачи – механични и електрически.

  • Механичните стъклоповдигачи сработват чрез така добре познатите манивели, които пътникът или водачът върти в съответната посока – това вдига или спуска стъклото на съответната врата;
  • Електрическите стъклоповдигачи срещаме при по-новите модели автомобили – те безспорно са много по-удобни за ползване, тъй като се изисква натискането на един бутон, регулиращ нивото на стъклото. Независимо дали са монтирани чрез моторче за повдигане или сваляне, или чрез моторен блок, тези механизми определено са по-предпочитани от собствениците на автомобили;

Самият повдигащ механизъм на стъклоповдигача също се среща в различни разновидности. И при механичните, и при електрическите срещаме въже. За въже най-често се прибягва до употребата на т.нар. жила за стъклоповдигачи, представляващи метални гъвкави оплетки. Чрез зъбна предавка се осъществява движението на въжето и така се регулира нивото и застопоряването на стъклото в желаното положение.

Лостовите стъклоповдигачи оперират на принципа на задвижващ механизъм и система от лостове и зъбен гребен. На края на лоста е закрепена ролка, на която зъбно колело предава указаното движение от ръчката или моторчето. Така се осъществява вдигането и спускането, а застопоряването на стъклото в едно положение става благодарение на пружинен стопиращ механизъм.

Стъклоповдигачите с рейка се славят с относително просто устройство – при тях зъбно колело е прикрепено към рейка, а въртящият момент дава възможност на механизма да се движи по нея.

Какви са предимствата на електрическите стъклоповдигачи?

Споменахме, че електрическите стъклоповдигачи са на едно следващо ниво и са определено по-предпочитани от механичните такива. Постепенно дори управлението с копче е заменено от електронна система, която позволява интегрирането на множество опции и екстри, които допълнително предоставят повече възможности и удобства за водача и пътниците. Някои от тези екстри касаят автоматичното вдигане на стъклата при заключване, стопиране на движението им по време на пътни неравности, както и блокиране на прозорците, ако ситуацията налага това.

Какви са признаците на повредения стъклоповдигач?

Предвид същността и функционалността на механизмите, проблемите, които бихте срещнали при евентуална повреда касаят плавното и работещо движение на стъклата. Ако забележите, че те не подлежат на движение, боксуват или стопират, то това е категоричен признак, че стъклоподемникът изисква своевременна диагностика. Предвид местонахождението им и налагането на свалянето на кората на вратата, за да бъдат достигнати, ние не съветваме сами да се заемате с това начинание. Посетете ни – ние ще извършим щателна диагностика и, при нужда, ще ремонтираме или подменим повредения стъклоповдигач с нов работещ механизъм. Доверете се на професионалистите с богат опит.

ЗАПИТВАНЕ ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ПРОДУКТ

*Задължителни полета