Жило за скорости

Х
*Задължителни полета ЗАПАЗЕТЕ ЧАС

ЖИЛОТО ЗА СКОРОСТИ СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ:

-АВТОМОБИЛИ;

-КАМИОНИ;

-БУСОВЕ;

-СЕЛСКОСТОПАНСКА ТЕХНИКА  (ТРАКТОРИ, КОМБАЙНИ, МОТОФРЕЗИ,КОСАЧКИ, МОТОРНИ РЕЗАЧКИ , МУЛТИКУЛТИВАТОРИ)

-ПЪТНОСТРОИТЕЛНИ МАШИНИ (БАГЕРИ, ВАЛЯЦИ, МОТОФРЕЗА, ТРАМБОВКИ ,БУЛДОЗЕРИ, КРАНОВЕ , АВТОКРАНОВЕ И АВТОВИШКИ)

Г-Н МИКРОН ИЗГОТВЯ ВСЕКИ ПРОДУКТ ПО МОСТРА ИЛИ КРИТЕРИИ НА КЛИЕНТА И НЕ ПОДДЪРЖА НАЛИЧНОСТИ НА СКЛАД.

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ПО-ДОЛУ, А Г-Н МИКРОН ЩЕ СЕ СВЪРЖЕ С ВАС ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ И ЩЕ ИЗГОТВИ ПРОДУКТА.

ЗА КОНТАКТИ

Какво представлява жилото на скоростите

Жилото за скорости е връзката между селектора за превключване на скоростите (скоростен лост) и самата трансмисия на автомобила.

Когато се коригира обхвата на жилото, то дава достъп на трансмисията до определен диапазон от предавки, през които да се движи (1,2,3,4,5,6…), включително и основните при автоматичните скоростни кутии – P, R, N, D.

Автомобилът има едно или две жила, използвани в предавателната кутия, в зависимост от вида на скоростната кутия. Автоматичните скоростни кутии обикновено имат по 1 жило, докато ръчните разполагат с 2, позволяващи на превключвателя да се движи както във вертикалната, така и в хоризонталната оси.

Когато селекторът на предавката се измести, жилото за смяна се изтласква или издърпва в съответствие с необходимото количество, така че валът за смяна на предавката да бъде поставен в средата на този диапазон от нива на предавка.

При автоматичните трансмисии това означава, че всички смени на предавките след тази точка ще се управляват от самата трансмисия, така че водачът да може да се съсредоточи върху шофирането.

Признаци и симптоми, при който трябва да смените жилото на скоростите

  • Скоростната кутия не включва предавка при смяна.

Колко е важно да смените жилото на скоростите?

Ако жилото се скъса или повреди, трансмисията изобщо няма да може да се измести от текущото си положение. Това може да доведе до опасни ситуации и до по-скъп ремонт. Препоръчва се да се подмени веднага!

Знаете ли, че...?

Може да намалите разходите си за ремонт и да удължите живота на жилото, ако то се смазва редовно и минава технически преглед.

Това е така, защото основната причина за износването на жилото за скорости е корозията.

Цената за този тип ремонт зависи от марката, модела и годината на вашя автомобил, както и от типа скоростна кутия, с която е оборудван.

Обикновено тази процедура се извършва в специализиран сервиз, какъвто е Микрон Доцев. Ние можем да ви осигурим преглед, ремонт или производство на ново жило за скорости, като след това извършим и неговата смяна.

Г-н микрон изготвя жила за скорости за всички марки автомобили по критерии на клиента и не поддържа наличности на склад.

Изпратете запитване, а г-н микрон ще се свърже с вас за потвърждение и ще изготви продукта.

Качествено обслужване
1 година гаранция
Отлични цени
Бърза доставка

ЗАПИТВАНЕ ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ПРОДУКТ

*Задължителни полета